top of page
  • Skribentens bildFredrik Pallin

PR-profiler startar nätverk för erfarna konsulterPR-profilerna Fredrik Pallin och Karin Bäcklund startar nu PR-kollektivet - ett fristående nätverk av erfarna PR-konsulter som samarbetar och inspirerar varandra. Som kund till en konsult i PR-kollektivet anlitar du en konsult men får tillgång till ett helt nätverk.

Styrkan i PR-kollektivet är att de fristående konsulterna kan lösa mer komplexa projekt bättre och snabbare genom att samverka med andra konsulter när det behövs. Det blir också ett sätt för konsulterna att inspireras av varandra.

– Som egen har jag ibland saknat den inspiration man får av kollegor, men också möjligheten att ta mig an större projekt och uppdrag. Därför finns det både fördelar för mig som konsult men även för mina kunderna av att jag jobbar i ett nätverk, säger Karin Bäcklund, pr-konsult och grundare av PR-kollektivet.

Virtuell byrå utan overhead-kostnader

Gig-ekonomin växer och antalet fristående konsulter blir allt fler. Det finns många fördelar för varumärken att jobba med fristående konsulter, framförallt när man vill jobba med en specifik person och en specifik kompetens. Man slipper också betala extra för att täcka byråkostnader samtidigt som man vet vem som utför uppdragen. Till fördelarna med att jobba med en större byrå brukar man räkna en stabilitet och leveranssäkerhet, något som PR-kollektivet kan erbjuda genom samverkan och nätverk.

– Utöver att vi är en grupp erfarna PR-konsulter är en av våra styrkor att vi inte behöver täcka några overhead-kostnader eller belägga några kollegor. Vi kan jobba agilt vilket gör att vi kan hjälpa kunderna med exakt de behöver - inga projekt som “ger bra pengar till byrån” samtidigt som vi också hjälper varandra i leveranser. Som kund får man samma fördelar som när man jobbar med en byrå, samtidigt som man behåller fördelarna att jobba med en fristående konsult, säger Fredrik Pallin, initiativtagare och grundare av PR-kollektivet.

Medlemmar i PR-kollektivet PR-kollektivet består idag av PR-konsulterna Fredrik Pallin, Karin Bäcklund och den grafiska formgivaren Andreas Beronius. Fler seniora konsulter är på väg att ansluta, dessutom har PR-kollektivet knutit till sig annan expertis som kan bidra till projekten.

Huvudkontoret ligger på Kungsholmen i Stockholm men nätverket finns även i andra städer. – PR-kollektivet är en virtuell byrå där vi samverkar med varandra genom digitala verktyg. Det funkar utmärkt att jobba digitalt idag, men vi har också en fysisk hub där vi kan ses när det behövs, säger Karin Bäcklund.   Fredrik Pallin har arbetat med PR sedan 90-talet. Innan han startade sin egna konsultverksamhet var han seniorkonsult på Springtime. Han är även en av grundarna av sociala medier-byrå Mahir PR. Utöver detta har han arbetat som informationschef för den Spray, PR-konsult på Rikta Kommunikation och pressekreterare för JA till Europa och IT-generationen.

Karin Bäcklund har arbetat med digital kommunikation och PR de senaste 13 åren och lämnade Springtime PR under 2018 för att startat Not just Cake. Hon är kursansvarig på Berghs, föreläsare samt driver podcasten Uppstickarna.


För mer information:

Karin Bäcklund: karin@prkollektivet.se, 0708-75 46 77‬

Fredrik Pallin: fredrik@prkollektivet.se, 0708-114 115

Om PR-kollektivet

PR-kollektivet är ett nätverk av fristående seniora PR-konsulter. Styrkan i kollektivet är att vi kan lösa mer komplexa projekt bättre och snabbare genom att samverka när det behövs. Med PR-kollektivet får man tillgång till erfaren kompetens och dess nätverk för ett förstklassigt genomförande. Se mer på www.prkollektivet.se.

53 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page