top of page
  • Skribentens bildKarin Bäcklund

PR-kollektivet växer med två nya konsulter

Uppdaterat: 8 okt. 2019

PR-kollektivet växer och tar in Sandra Kastås och Niclas Strahner som fristående konsulter. Nätverket grundades i våras av PR-profilerna Fredrik Pallin och Karin Bäcklund och består nu av fem seniora konsulter.


Det fristående nätverket PR-kollektivet tar in två nya seniora konsulter, Sandra Kastås och Niclas Strahner. Sandra Kastås har bred erfarenhet av PR, lobbying och kommunikation och är även ordförande i Svenska PR-företagen. Niclas Strahner har drygt 20 års erfarenhet av taktisk och strategisk kommunikation med fokus på proaktiva medierelationer och finansiell kommunikation.


– Jag ser fram emot att kunna bolla idéer tillsammans med andra seniora branschkollegor och att vi tillsammans kan ta oss an större kunder, projekt och möjligtvis även upphandlingar, säger Sandra Kastås, Orakel PR.Sandra Kastås
Sandra Kastås


I gig-ekonomin lämnar allt fler konsulter de stora byråerna för att satsa på egen verksamhet. Styrkan i nätverket PR-kollektivet är att de fristående konsulterna tillsammans kan lösa mer komplexa och större projekt bättre och snabbare genom att samverka med andra konsulter precis som på en större byrå. Det är också ett sätt för konsulterna att få kollegor inom vissa projekt.

– Som fristående konsult fokuserar jag i huvudsak på längre och komplexa interimsuppdrag. Men med erfarna kollegor ökar vi vår samlade förmåga att hantera fler aspekter i uppdragen och delta vid fler förfrågningar än vi kan individuellt, säger Niclas Strahner.Niclas Strahner
Niclas Strahner

PR-kollektivet är en virtuell byrå utan overhead-kostnader

Det finns många fördelar för varumärken att jobba med fristående konsulter, framförallt när man vill jobba med en specifik person och en specifik kompetens. Man slipper också betala extra för att täcka byråkostnader samtidigt som man vet vem som utför uppdragen. Till fördelarna med att jobba med en större byrå brukar man räkna en stabilitet och leveranssäkerhet, något som PR-kollektivet kan erbjuda genom samverkan och nätverk.


– Nu växlar vi upp och tar in fler konsulter. PR-kollektivet kommer att fortsätta växa och tar in kompetens som kompletterar den vi i nätverket har idag, säger Fredrik Pallin, initiativtagare och grundare av PR-kollektivet.


Medlemmar i PR-kollektivet PR-kollektivet består sedan tidigare av PR-konsulterna Fredrik Pallin, Karin Bäcklund och den grafiska formgivaren Andreas Beronius. Dessutom har PR-kollektivet knutit till sig annan expertis som kan bidra till projekten.


Sandra Kastås har bred erfarenhet av PR, lobbying och kommunikation. Hon driver idag egna byrån Orakel PR och har tidigare varit anställd hos Ullman PR i fem år och delägare de sista två åren, samt startade upp Sverigekontor för Ehrenberg Kommunikation. Bland hennes kunder märks Mensa International, TedxStockholm.. Och grundade tidigare Almedalsbyrån.


Niclas Strahner har som rådgivare i egen regi arbetat med ICA Gruppen, Apoteket AB samt med uppdelningen av SCA-koncernen i två börsnoterade företag: skogsprodukter (SCA), hygien och hälsa (Essity). Deltog i SCAs förvärv av BSN Medical, ett ledande läkemedelsföretag. Prislappen var 2 740 miljoner euro - det största förvärvet hittills av koncernen samt hade även det övergripande ansvaret för Group Media Relations på Essity under en övergångsperiod. Han har tidigare jobbat som press och pr-ansvarig på bland annat Skanska och Svensk Fastighetsförmedling.

170 visningar0 kommentarer

コメント


bottom of page